Αν δεν μένετε στη Σύρο είναι παρόλα αυτά εύκολο να έρθετε στο φεστιβάλ, γιατί το νησί μας είναι κοντά στον Πειραιά και έχει καλή ακτοπλοϊκή σύνδεση μαζί του (ξεχάστε το αεροπλάνο, η… «νέα ολυμπιακή» ξεκινά τα δρομολόγιά της μια βδομάδα μετά το φεστιβάλ). Ακτοπλοϊκή σύνδεση υπάρχει και με το Λαύριο, κάτι που βολεύει όσους φτάνουν Αθήνα μέσω του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος (και όσους φυσικά μένουν στην ανατολική Αττική). Δεν υπάρχει σύνδεση με τη Ραφήνα.

Πλοίο από Πειραιά

Αν έρθετε Παρασκευή: το πρωί φεύγει από Πειραιά το Blue Star Ithaki (07:35), απέναντι σχεδόν από τον ηλεκτρικό. Είναι γρήγορο συμβατικό πλοίο και φτάνει στη Σύρο στις 11:15. Λίγο πιο πριν (περίπου 11:05) φτάνει το ταχύπλοο SpeedRunner ΙΙΙ, που φεύγει από το ίδιο σχεδόν σημείο του Πειραιά στις 08:00, δηλ. μισή ώρα μετά το Ιθάκη. Είναι ένα καλοτάξιδο ταχύπλοο με εισιτήριο όσο περίπου έχει η πρώτη θέση του Ιθάκη.

Αν το πρωί της Παρασκευής δουλεύετε και πρέπει υποχρεωτικά να ταξιδέψετε απόγευμα, η επιλογή σας είναι το ταχύπλοο Highspeed4 που φεύγει από τον Πειραιά στις 16:30 (θα το βρείτε επίσης απέναντι σχεδόν από τον ηλεκτρικό) και φτάνει Σύρο 19:10. Έτσι θα χάσετε μόνο μικρό μέρος της εναρκτήριας εκδήλωσης. Ένα ακόμα γρήγορο συμβατικό πλοίο το Blue Star2 φεύγει από Πειραιά το ίδιο βράδυ στις 19:00 και φτάνει εδώ στις 22:15 ίσα για να προλάβετε το… βραδινό παγωτό. Προσοχή: Το πλοίο αυτό δεν δένει απέναντι από τον ηλεκτρικό, αλλά δυτικότερα. Ωστόσο αν κατεβείτε Πειραιά με τον ηλεκτρικό και περάσετε μέσα στο λιμάνι από την εναέρια γέφυρα, θα βρείτε ένα μικρό λεωφορείο που σας οδηγεί εκεί δωρεάν (δρομολόγια κάνει κάθε 10 λεπτά περίπου).

Πλοίο από Λαύριο

O Αίολος Κεντέρης1 αναχωρεί από το Λαύριο το πρωί της Παρασκευής στις 07:00 και φτάνει Σύρο 10:25, αφού σας κάνει μια μικρή βόλτα να δείτε την Κέα και την Κύθνο.

Αν έρθετε από Πέμπτη: Δύο οι επιλογές σας, το πρωί στις 07:35 το Ιθάκη (βλ. παραπάνω) και από το ίδιο σημείο του λιμανιού, στις 17:30 το απόγευμα το Blue Star Naxos (άφιξη εδώ στις 21:10).

Επιστροφή στα πάτρια:

Αν, όπως υποθέτω, φύγετε από Σύρο Κυριακή, έχετε τις εξής επιλογές:

Στις 14:30 το SpeedRunner III, όπως είπαμε καλοτάξιδο ταχύπλοο, με άφιξη στον Πειραιά στις 17:20 περίπου

Στις 16:00 το Blue Star Ithaki με άφιξη στον Πειραιά στις 19:50 περίπου

Στις 18:00 το HighSpeed 4 με άφιξη στον Πειραιά στις 20:45 περίπου

Στις 02:40 το Blue Star 2 με άφιξη στον Πειραιά γύρω στις 06:15 το πρωί της Δευτέρας και από εκεί… κατευθείαν στη δουλειά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιβεβαιώστε τα δρομολόγια σε κάποιο πρακτορείο και εξασφαλίστε το εισιτήριό σας!

Advertisements